måndag 11 juni 2007

Mimer – trevligt och prisvärt för konnässören

Mimer har nyligen flyttat till Frejgatan i Vasastan. Antikvariatet låg tidigare på Sveavägen och ägaren Tommy är medveten om att det ligger sämre till idag. Han funderar på att flytta lite mer inåt stan igen.

Vill egentligen skriva att Mimer har något för de flesta av ”den kulturintresserade borgerligheten”, men inser att det verkar ironiskt utan att jag menar det. Antikvariatet är bra på bl a filosofi, religion och psykologi, har bra specialutbud bland antropologi samt arabisk och islam-relaterad litteratur. Utbudsbetyget dras dock ned av att Mimer inte är speciellt bra inom skönlitteratur.

Ett plus i kanten är att Palme-mordet hade en egen sektion (dock väldigt urplockad just nu), samt att det finns en egen liten avdelning för litteratur om Satan. Mimer har insett att de flesta idag läser både svenska och engelska obehindrat och gör därför ingen skillnad på dessa språk vid uppställningen i hyllorna.

Dessutom har Mimer en fantastiskt liten 10-kronorshylla vid ingången, som inte får missas, med nytt, gammalt och restupplagor blandat.
Utbud:
Pris:

Tillgängligh
et: -

Antikvariat MIMER
Frejg. 32

Klassificeringskriterier
Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Karro sa...

Tack för titten! Har fortfarande inte bestämt mig, men snart har jag nog gjort ytterligare loggor.

Din logga var för övrigt ursnygg!

Christian sa...

Wow, tack!