måndag 21 maj 2007

Alfa – Stockholms bästa antikvariat?

Alfa är utan tvekan Stockholms bästa antikvariat. Utbud, pris, tillgänglighet – Alfa får toppoäng i alla tre kategorier. Personalen är mycket kunnig och är väl värd att fråga till råds. Har handlat mycket böcker här, och är det något speciellt inom facklitteratur jag är ute efter går jag alltid hit först.

Huvudingången är beläget på hörnet Drottninggatan/Olof Palmes gata och leder till skönlitteratur, barnböcker, sf, religion, statskunskap, historia. Glöm inte att titta förbi den lite mer undangömda avdelningen som har ingång längre ned på Olof Palmes gata. Här hittar du konst, olika hobbies, reselitteratur, periodika, militaria samt länderspecifika böcker. De har även tryck och tidskrifter – hittade FiB/Kulturfronts klassiska nummer från 1973 med IB-avslöjandet för en tjuga!

Utbud:
Pris:
Tillgänglighet:

Alfa Antikvariat
Drottningg. 71 A
Öppettider:
mån-fre 8-18
lör 10-16

Klassificeringskriterier
Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Spectatia sa...

Vad bra med antikvariatsrecensioner! Jag handlar en del på Alfa, men ser fram emot tips på fler bra antikvariat. :-)

Christian sa...

Tack!

Meningen är att jag ska gå igenom Stockholms antikvariat. Om inte annat är det ju kul att ge sig själv ett uppdrag som gör att man tvingas att ta sig ut, från datorn :-)

Hans Persson sa...

Alfas sortiment och kompetens är det inga fel på, men jag tycker att det brukar vara rätt höga priser.

Anonym sa...

Hej Christian,
Vi är förstås glada över din fina recension av vårt antikvariat men informationen är numer lite gammal. Kan du tänka dig att ändra öppettiderna till mån-fre 10-18, lör 10-16, och adressen till Olof Palmes Gata 20B?
Allt gott
Jesper
Alfa Antikvariat