söndag 20 maj 2007

Stadsmissionen: prisvärt på Lövholmsvägen

Stockholms Stadsmission på Lövholmsvägen 16-18 är egentligen mycket mer för second hand-shopparen, än för bokälskaren. Men den har ett trettiotal hyllor med bra urval för att vara en second hand-butik. Mycket skönlitteratur på svenska samt även en del fackböcker.

Utbudet på originalspråk var kanske inte imponerande kvantitetsmässigt, men väl så bra och prisvärt ur kvalitetsperspektiv. De flesta engelska pocketböckerna går för tio till tjugo kronor. Fick bl a tag på Arundhati Roys ”The God of Small Things”, James Ellroys ”American Tabloid” och Jeffrey Eugenides ”Middlesex” för en tjuga styck. Hittade Philip Roth, Bret Easton Ellis samt George Orwell för en tia var.

Man har alltså råd att chansa och jag plockade även med mig några okända deckare samt lite smått och gott för några tior till. Helt klart värt ett stopp om man åker på Tvärbanan, eller kanske t o m en liten helgutflykt.

Utbud:
Pris:

Tillgänglighet: (
)

Stockholms Stadsmission
Lövholmsv. 16-18, Tvärbanan, hållplats Trekanten

Öppettider:
Vardagar 10.00 – 18.00
Lördag 11.00 – 16.00
Söndag 12.00 – 16.00

Klassificeringskriterier

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Spectatia sa...

Oj! Jag ser du har hittat bra engelska pocket när du var där. Det gjorde inte jag, fast det var ett tag sedan. Alltså är det kanske dags att sticka förbi där igen. Roth för en tia! Wow!

Christian sa...

Jepp, visst blir man lite till sig i trasorna :-)