söndag 22 april 2007

Grisham - tredje gången gillt

Det blev ytterligare en Grisham i påsk. Det är nästan så att jag tröttnar på mig själv, för att jag inte läser något annat. I korthet går The Testament ut på följande:

En av USA:s rikaste män, med en förmögenhet om 11 miljarder dollar skriver sitt testamente och hoppar ut genom fönstret. Inkompetenta och bortskämda bröstarvingar blir utan arv och allt går till utomäktenskapligt barn som är missionär i Brasilien. Alkad advokat får i uppgift att hitta arvingen. Boken går mest ut på att beskriva resan i det sydamerikanska Pantanal-träsket, vilket verkar fascinera Grisham. Men han väver också in lite andlighet i det hela.

Förstår inte varför Grisham envisas med att huvudpersonen alltid ska vara en advokat av någon sort. Han verkar hjärtligt trött på det själv, och har nog inte så mycket gemensamt med denna sorts figur längre. M a o har han tappat en del av trovärdigheten då han inte verkar kunna leva sig in i huvudpersonens perspektiv. Eftersom han ändå kan väva en historia, eller åtminstone teckna både personer och dialog, önskar man att han slutade med den juridiska anknytningen och skrev något helt annat.
Flyttad från TERRA DEMENTIA, publicerad torsdag, april 12, 2007
Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: